Charlotte Juul

Jeg er født i 1965 i København. Da jeg var i begyndelsen af 20’erne, arbejdede jeg på et plejehjem, hvor jeg fik æren af at være tilstede ved to forskellige menneskers dødsproces, som gjorde et uudsletteligt indtryk på mig. Den ene person var rædselsslagen hele vejen ind i døden. Den anden var lykkelig, kærlig og givende og døde med et smil på læberne. Forskellen var slående. Ham med smilet havde udlevet alle sine drømme. Noget var gået godt og noget var skidt. Men han havde altid gjort sit bedste. Den anden, hende der var bange for livet, havde lukket sig om sig selv for at undgå risiko og unødig smerte. Denne oplevelse har sat dybe spor i mig lige siden. Jeg tog en dyb beslutning om at give alt, hvad jeg havde – i alt hvad end jeg måtte lave, i resten af mit liv. For én ting var sikkert, jeg ville aldrig ende mine sidste dage i frygt for døden, fordi jeg ikke havde givet mig selv helt til livet. Det stod mig klart, at det var det værste, der kunne ske et menneske.

Dette har bragt mig vidt omkring og givet mig mange glæder, knubs og mest af alt stærke erfaringer. Jeg har bl.a. været ejendomsmægler, folkeskolevikar, business studerende, skuespiller, rejst i Indien og mange andre steder i verden, været bosat en årrække i et spirituelt kollektiv, hvor jeg levede som moderne nonne, taget uddannelse til psykoterapeut (psykosyntese), Zen Bigmind facilitator (v/ Zen master Genpo Roshi) og er færdig til maj 2016 med en 3-årig efteruddannelse som Somatic Experience practioner (SE-practioner, Peter Levine). Udover det har jeg deltaget i et hav af kurser igennem de sidste 20 år inden for den integrale verden, personlig udvikling og spiritualitet. 

Selvom jeg har haft et godt og rigt liv, har min vej bestemt ikke altid være snorlige.

Da jeg var i 30’erne, begyndte jeg at føle en nagende tvivl om, hvorvidt det jeg gjorde, var det rigtige. Og spørgsmålet “hvorfor er jeg her?” var mig konstant på sinde. Jeg følte mig underligt tom indeni, nærmest som om jeg ikke var i live. Som tvivlen voksede, blev det mere og mere meningsløst for mig overhovedet at lave noget. Og endnu værre - at leve!

Det bragte mig ind i en dyb krise. Som jeg i dag vil kalde en klassisk eksistentiel krise. Der varede et par år, hvor jeg levede i mørke. Det var den hårdeste periode i mit liv, men også en af de mest lærerige. Noget af det vigtigste, den lærte mig, var, at for at finde svaret er jeg nødt til at slippe alt, og acceptere at tingene er, som de er. I de efterfølgende år begyndte jeg naturligt at smelte ind i en ubeskrivelig følelse af helhed og perfektion. En følelse af at synke ind i en anden dimension, der var fuld af kærlighed og omsorg for alt, der eksisterer. Uden årsag. Det stod mig klart; dette er livets essens! Det har intet at gøre med mig og samtidig alt med mig at gøre. Om jeg tilfører det nogen mening eller ej, så er det bare sådan. Og det er i den grad værd at leve for.

Meningen og formålet fik jeg aldrig svar på. Men det var ok. For tomheden, uroen og følelsen af meningsløshed var som vasket bort.

I min søgen efter mening, opdagede jeg stilheden, roen, tilliden og viljen til livet, der både er og handler om mig og samtidig er langt større end mig og mine umiddelbare behov.

I dag lever jeg af undervisning i meditation og transpersonlig psykologi, Zen Big Mind gruppe facilitering, samt min psykoterapeutiske praksis.  

Corework er syntesen af mit livs erfaringer og kompetencer, som alt sammen handler om: Hvem er jeg,  hvordan skal jeg leve og hvad kan jeg bidrage med? 

 

Charlotte Juul Profile Picture Corework
But do not ask me where I am going,
As I travel in this limitless world,
Where every step I take is my home.
— Dogen